fbpx

Elektronik İmza ile Güvenle İmza Atın!

e-İmzayı E-Dönüştür ile Atın!

İş dünyasının yeni gerçeğini E-Dönüştür güvencesiyle kullanmaya başlayın!

e-imza

e-İmza Nedir?

5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu göre, elektronik ortamda ıslak imzanın işlevini gören, elektronik verilerin bütünlüğünü ve kimlik doğrulamasını sağlayan elektronik veri türü olarak tanımlar. Güvenlik, bütünlük, kimlik doğrulama ve yasal geçerlilik yönünden ıslak imzadan hiçbir farkı olmamakla birlikte çok daha güvenli bir kullanım sunar. Çoğunlukla bir USB aygıtına takılan SİM kart aracılığıyla kullanılırken şahsın veya şirketin bilgileri karta tanımlanır.

e-imza nedir

e-İmza Fiyatları

Elektronik ortamlarda yapmış olduğunuz işlemlerinizi güvence altına alın.
Güçlü bayi ağımızla, uygun elektronik imza ücreti ile aynı gün içinde teslim ediyoruz!

1 YILLIK

1.480 ₺

2 YILLIK

1.850 ₺

3 YILLIK

2.150 ₺

e-imza nasıl alınır

e-İmza Nasıl Alınır?

Elektronik imza sertifikası üretimi ve satışı konusunda yetkili TÜBİTAK Kamu SM, PTT, E-Dönüştür gibi çeşitli kurumlara başvuru yaparak satın alabilirsiniz. Artık başvuruların online şekilde yapılabilmesi sayesinde aynı gün içerisinde bile teslim alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kayıt olup üye olarak 1, 2, 3 yıllık paketler arasından uygun olanı seçip satın almaktır.

e-İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektronik imza başvuru yapmak son derece pratiktir. İster şahıs şirketiniz ister kendiniz adına başvuru yapabilirsiniz. Bununla birlikte BTK, kişilerden e-Devlet aracılığıyla kimlik doğrulama talep etmektedir. Kimliğinizi ibraz etmeniz ve e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamanızı yapıp ön başvuruyu yaptıktan sonra süreç hemen sona erer. e-Devlet Kapısı’ndan ön başvuru yapmak için aşağıdaki adımları uygulayın:

  • e-Devlet sorgu bölümünden “BTK e-Kayıt” araması yapın. Çıkan linke tıklayarak kimliğinizi doğrulayın.
  • Ardından banka listesi arasından mobil bankacılık hizmetini kullandığınızı seçip mobil bankacılık bilgilerinizle sisteme yeniden giriş yapın.
  • Gönderilen güvenlik kodunu yazıp doğrulayın.
  • Hizmet/İşletme sağlayıcı olarak e-Tuğra’yı, Sağlayıcı/İşletme tipini ise Güvenli Elektronik İmza olarak seçin.
  • Son olarak onayladığınız zaman ön başvuru talebiniz alınmış olur. Bu adımdan sonra sayfamızdan satı alabilirsiniz.
e-imza başvurusu nasıl yapılır

e-İmza Avantajları

Elektronik imza, online ve resmi işlemlerinizi hızlandıran bir anahtar işlevi görür. Bütünüyle güvenlidir ve aygıtı çaldırmadığınız sürece sizden başkası kullanamaz.

Değişiklik Tespiti

Elektronik sertifikalar belgenin zarar görmesini ve üzerinde değişiklik yapılmasını önler. Böylece değişikliği fark etmek kolaylaşır.

Kesin Bilgi Kaynağı

Çok iyi bir kimlik doğrulama aracı olduğu için gerçeği inkar etmek zorlaşır. Belgenin kim tarafından imzalandığı bellidir.

Gizli ve Güvenli

Kartınız çalınmadığı müddetçe üçüncü bir kişinin ulaşması mümkün değildir.

Hızlı ve Pratik

Mekan ve zamandan bağımsız şekilde imzalama prosedürleri hızlanır, işlemler kısalır.

İstediğiniz Zaman Kullanın

Her an yanınızda taşıyabilir, dilediğiniz zaman diliminde işlem yapabilirsiniz.

Elektronik İmza Hakkında Merak Ettikleriniz!

Elektronik imzayı kullanmak için öncelikle kurulum işlemlerini tamamlamalısınız. İlk olarak ayrı haldeki SİM kartı USB okuyucuya takmanız gerekir. Taktıktan sonra bilgisayarınızın USB girişine yerleştirin. akiskart.bilgem.tubitak.gov.tr/destek/ linkinden ve e-Tuğra sayfasındaki elektronik imza kurulum bölümünden AKİS yazılımını yükleyin (Bilgisayarınız Windows 64 ve 34 bit seçeneklerinden uygun olanı indirin). Programı kurup kartı çalıştırın. Varsaylan şifreyi değiştirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Fatura kesme, çeşitli kurum başvuruları ve daha pek çok işinizde kolaylıkla kullanabileceğiniz elektronik imzayı kullanmak için öncelikle bilgisayara takılı ve açık konumda olduğundan emin olmalısınız. Sonrasında ilgili işlem sayfasını açarak “Elektronik İmzala” ve benzeri ibarelerin yazdığı butona basarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgisayara takıp AKİS programını çalıştırın. “Şifremi Unuttum” butonuna tıklayarak şifrenizi değiştirebilirsiniz.

BTK’nın yetki verdiği PTT, TÜBİTAK ve bazı özel firmaların bayilerinden temin edebilirsiniz.

Elektronik imza ile yapılacak işlemlere her gün bir yenisinin eklendiği rahatlıkla söylenebilir. Devlet kuruluşlarının neredeyse tümü hizmetlerini elektronik ortamda yapmaya imkan tanır. Veraset, evlenme, taşınma, emlak alım-satım gibi işlemlerin dışında kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz alanları aşağıdaki gibi sıralamak mümkün:

  • e-Belge başvuruları
  • GİB portal üzerinden e-belge oluşturma işlemleri
  • KEP, UYAP, e-Devlet girişleri
  • Patent başvuruları
  • Pasaport, sınav başvuruları
  • MERNİS, MERSİS giriş
  • Sağlık Bakanlığı uygulamaları
  • TAKBİS
  • Bilirkişi
  • İhale
  • Banka talimatları