fbpx

GİB Onaylı, Hızlı, Güvenli

E-Dönüştür ile e-Arşiv Faturaya Geçin, Daha Çok Tasarruf Edin!

e-Arşiv faturalarınızı nereden kesiyorsunuz? E-Dönüştür’e hemen geçerek cazip e-arşiv kontör fiyatları ile faturalarınızı güvenli şekilde oluşturup saklayabilirsiniz.

e-arşiv fatura fiyatları

Neden E-Dönüştür e-Arşiv Fatura?

Güvenli Saklama

GİB onaylı olması nedeniyle, her şey GİB standartlarına uygun iken belgeleriniz 10 yıl saklanır.

Kullanımı Kolay Arayüz

Anlaşılır kullanıcı paneli sayesinde faturalarınızı kolay oluşturur.

İşletmenize Göre

E-Dönüştür portalı her ölçekten işletmenin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanmıştır.

Maksimum Tasarruf

Kuruş düzeyindeki e-arşiv fatura fiyatlarına ek olarak abonelik ücreti ödemenize gerek yoktur.

Dilediğiniz Yerden Erişim

Web tabanlı yazılım ve mobil uygulamasıyla internetin olduğu her yerden fatura kesebilirsiniz.

e-Arşiv fatura Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) diğer dijital fatura uygulamasıdır. e-Faturadan farklı olarak iki nüsha halinde düzenlenip biri alıcıya verilirken diğeri saklanır. GİB’in standartlarına uygun şekilde düzenlenmesi gereken e-arşiv, elektronik ortamda oluşturulup alıcıya gönderilir ve saklanır. 509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu tebliği ile uygulamaya geçen e-arşiv sistemi e-fatura kullanmayan mükelleflere ve nihai tüketicilere de dijital fatura düzenlemeyi mümkün kılar.

Tüm e-belgeler ile benzer şekilde geçerli yasal yükümlülükleri olan e-arşivin geçiş şartları e-fatura ile aynı olmasının yanı sıra mükelleflerin öncelikle e-fatura uygulamasına kayıtlı olması istenir. Her işletmenin isteğe göre geçebilmesinin dışında GİB, günlük e-arşiv düzenleme limitleri getirmiştir. Dolayısıyla belirli tutarın altında kağıt fatura düzenlemeye devam edilebilirken aştığı durumlarda e-arşiv kesmek zorunludur.

e-Arşiv Fatura Fiyatları

İşletmenizi kağıt, posta, arşivleme, zarf gibi masraflardan kurtaran e-arşiv sisteminin yanı sıra E-Dönüştür kuruşlara inen e-arşiv kontörler sunarak işletmenizin bütçe tasarrufunu maksimuma çıkarır. Dolayısıyla her fatura gönderip aldığınızda satın aldığınız kontörlerden 1’er azalır. Bütçenize göre sunulan e-arşiv kontör paketlerinden dilediğinizi seçebilir, abonelik almaya gerek olmadan kontörlerinizi süresiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Aylık fatura kesme hacimlerini göz önünde bulundurarak ihtiyacınız kadar kontör satın alırsınız. e-Arşiv fatura kontör fiyatlarını aşağıdaki formu doldurarak öğrenebilir veya bize mesai saatleri içerisinde dilediğiniz zaman telefonla ulaşabilirsiniz.

İşletmeniz için en uygun teklifi alın:

Formu doldurup bilgi talep edin. İşletmenizin ihtiyacına göre çözümleri
birlikte üretelim ve yapacağınız alımlarınızı en verimli hale getirelim.

Teklif Başvuru
Dilerseniz hemen kayıt olabilir, başvuru evraklarını sisteme yükleyerek destek ekibimiz eşliğinde hemen geçiş yapabilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın.
e-arsiv-fatura-kontor-fiyatlari

e-Arşiv Faturanın Özellikleri

GİB tarafından yetkilendirilen özel entegratör firmalar arasında yer alan E-Dönüştür e-Arşiv fatura özelliği ile işletmelerin faturalandırma problemlerine başarılı çözümler üretir. Başkanlığın bütün şematron standartlarına göre test edilir. Mevzuatsal değişiklikleri takip ederek faturalarınızı daha sağlıklı şekilde oluşturmanıza yardımcı olur.

GİB portal’a kıyasla arşivleme, gönderim, daha kolay fatura kesme gibi birçok avantajı barındıran e-Dönüştür portalında faturalarınız güvenle saklanır. Tablet, bilgisayar veya akıllı telefonlarınızdan internetin bulunduğu her yerde fatura oluşturup gönderebilir, gelen faturalarınızı kontrol edebilirsiniz. Aslında faturanın dijital bir versiyonu olan e-arşivin de kendine özgü farklılıkları bulunur.

İptali Kolay

İptal süreci e-faturadaki gibi karmaşık olmadığı için gönderici kolaylıkla iptal edebilir. Portal üzerinden kabul/reddedilebilir.

Hem Matbu Hem de Elektronik

Matbu çıktı alma zorunluluğu olmasa da ister elektronik isterse çıktı olarak alıcıya verebilirsiniz.

Zaman Damgası

Üzerinde ne zaman oluşturulup iletildiğine dair bilgiler bulunduğu için takibi kolay yapılabilecek elektronik veri niteliği taşır.

Herkese Dijital Fatura

Hem e-fatura kullanıcısı olmayan vergi mükellefi müşterilerinize hem de gerçek kişilere kolaylıkla dijital fatura düzenlemenizi sağlar.

Depolamaya Son

Faturalarınız elektronik ortamda saklandığı için depo, dosya, arşiv gibi ihtiyaçlar otadan kalkar. Dilediğiniz belgeyi anında bulabilmeniz sayesinde zamanınız size kalır.

Daha Az İsraf

İşletme olarak ağaçların boşuna kesilmesini engellemeye katkınız olur. Geleceğe sürdürülebilir bir hayat bırakmada sizin de tuzunuz bulunsun.

GİB tarafından her yıl e-arşiv dahil tüm e-belge uygulamalarına zorunlu geçiş şartlarında düzenli değişiklikler yapılıyor. Buna göre e-arşive başvurmak isteyen mükelleflerin öncelikle e-faturaya geçmesi isteniyor; e-faturaya nasıl başvurmanız gerektiğini “e-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?” başlıklı yazıdan öğrenebilirsiniz. Öte yandan e-arşive ya da e-faturaya henüz geçmemiş olan işletmelerin günlük kağıt fatura kesme haklarına da sınır getiriliyor.

Yani e-arşiv kullanmayan mükellefler hem tüketicilere hem de vergi mükellefi müşterilerine günlük KDV dahil 6900 TL üzerinde e-arşiv fatura düzenlemek durumundalar. e-Arşive geçmedikleri için e-Arşiv Portal İnteraktif üzerinden Dijital Vergi Dairesi giriş bilgileri ile sisteme girerek kesebilirler.

Yıllık ciro ve sektör gibi e-fatura zorunululuk şartlarını taşıyan mükellefler ise GİB portal, özel entegrasyon veya entegrasyon yöntemlerinden birini tercih ederek önce e-arşiv ve e-fatura başvurularını beraber yapmalılar. Detaylı bilgi için “e-Arşiv Fatura Zorunluluğu Kimler için Var?” başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

İşletmenizin yalnızca fatura değil ön muhasebe ihtiyaçlarına da çözüm sunan E-Dönüştür ile e-arşiv başvurusu yapmak oldukça kolay. Başvuruya mobil uygulama veya web sitemizden kayıt olarak başlayın!
e-arsiv-fatura-fiyatlari

e-Arşiv Fatura Hakkında Çok Merak Edilenler

GİB e-arşiv kesmek isteyen mükelleflere 4 farklı opsiyon sunar. Başvurularını yaparak e-arşiv mükellefi olan işletmeler özel entegratör firmalarından herhangi birinin sistemine kayıt olduktan sonra, kendi yazılım altyapılarını GİB’e entegre ederek ve GİB e-Arşiv Portalı üzerinden düzenleyebilirler. e-Arşive geçmemiş olan mükellefler ise e-Arşiv Portal İnteraktif üzerinden Dijital Vergi Dairesi bilgileriyle giriş yaparak faturalarını oluşturabilir. Her üç yöntemde de dijital fatura oluşturmak oldukça kolaydır. Öncelike “Fatura Oluştur” butonuna tıklayıp boş fatura sayfasına matbu faturadaki gibi zorunlu alanlar doldurularak devam edilir. Alıcı bilgileri, hizmet/mal cinsi, birim fiyatı, vergi kalemleri, tarih gibi bilgiler eksiksiz yazılır. Ardından fatura kaydedilerek “Faturalar” sayfasına geçilir. Burada ilgili faturanın üzerine gelerek taslak halinde resmi haline dönüştürülmesi sağlanır. Detaylar için “e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?” başlıklı yazıyı görüntüleyebilirsiniz.

e-Faturaya kıyasla e-arşiv iptali çok daha kolaydır. GİB Portal yöntemini kullananlar mali mühür/e-imza aygıtlarını bilgisayara takarak, özel entegrasyondan yapanlar ise yalnızca kullanıcı bilgileri ile yönetim paneline giriş yapar. Burada yasal süreye dikkat edilmelidir. Fatura kesim tarihinden itibaren 8 gün geçmediyse iptal edebilirsiniz. İptal etmek istediğiniz faturanın üzerine gelerek “İptal Et” butonuna bastıktan sonra iptal gerekçenizi de yazarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Konunun ayrıntılarını “e-Arşiv Fatura İptali Nasıl Yapılır?” başlıklı yazıya tıklayabilirsiniz.

GİB Vergi Usul Kanununa göre e-arşiv iptali için gerekli yasal süre 8 gündür. Bu sürenin ardından yapılan iptal işlemleri geçersiz olduğu gibi Türk Ticaret Kanununa istinaden fatura kabul edilmiş sayılır. Fatura kesim tarihine 8 ekleyerek iptal etmeniz gereken en geç tarihi hesaplayabilirsiniz.

Günlük dijital fatura kesme sınırı enflasyon artışları nedeniyle her yıl güncellenerek biraz daha artırılmaktadır. Bu yıl günlük fatura kesme limiti KDV dahil 6900 TL olarak değiştirilmiştir. Bu tutar gün içerisinde hem aynı tüketiciye hem de vergi mükellefleri için geçerlidir. Yani bir müşterinize o gün 6900 TL’nin üzerinde satış yaptıysanız e-arşiv olarak düzenlemeniz gerekir.

Başvuru için özel entegrasyon, GİB Portal ve entegrasyon yöntemlerinden birini seçerek ilerlemeniz gerekir. Bütünüyle ücretsiz bir platform olan e-Arşiv Portal Başvuru sayfası üzerinden başvurmak için sayfaya giriş yapmadan önce mali mühür ya da e-imza satın almanız, elektronik imza sertifikasının da bilgisayara takılı ve açık durumda bulunması gerekir. Girdikten sonra karşınıza başvuru formu çıkar. Başvuru formuna ilgili firma bilgileri alanlarını eksiksiz doldurup başvuru yöntemleri arasından GİB yöntemini seçmeniz gerekir. İşlemi kaydettikten sonra başvuru GİB’e iletilir ve belirttiğiniz e-posta adresine başvuru sonucu iletilir.

Özel entegrasyonu tercih etmek isteyenler için işlem daha da kısalır. GİB onaylı e-arşiv özel entegratör listesi içerisinden çalışmak istediğiniz firmayı seçerek müşteri hizmetlerine ulaşın. Ardından web sitesinden kayıt olup başvuru için gerekli evrakları sisteme yükleyin. Satın almış olduğunuz e-imza yada mali mühür ile destek ekibi sizin adınıza başvurunuzu yapar ve posta kutunuz aynı gün içerisinde aktifleştirilebilir. Daha detaylı bilgi için hemen “e-Arşiv Başvurusu Nasıl Yapılır?” başlıklı yazıya tıklayın.