fbpx

e-İrsaliye ile İşlerinizi Hızlandırın!

e-İrsaliye E-Dönüştür ile Daha Hızlı ve Güvenli İş Süreçleri

e-İrsaliye sayesinde iş akışlarını daha verimli hale getirebilir, teslimatlarınızı güvenle yapabilirsiniz.

e-irsaliye zorunluluğu

e-İrsaliye Nedir?

2018’den beri kullanımda olan e-irsaliye, sevk irsaliyesinin %100 dijitalleştirilmiş versiyonudur. 487 sıra numaralı VUK tebliği ile uygulamaya geçirilen elektronik irsaliyelerin yasal geçerlilik açısından matbu olandan hiçbir farkı yoktur. Bu nedenle alıcıya elektronik ortam düzenleyip gönderme zorunluluğu getirilmiştir. İçerik, şematron gibi bütün standartları tamamiyle GİB tarafından belirlenmesinin yanı sıra sevk irsaliyesinde bulunması zorunlu bilgileri içermelidir. Detaylar için “e-İrsaliye Nedir, Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazıya göz atın.

e-irsaliye

Neden E-Dönüştür ile e-İrsaliyeye Geçmelisiniz?

GİB Güvencesi

GİB lisanslı özel entegratör E-Dönüştür'ün güvenli sunucularında belgelerinizi yıllarca saklayabilir, güncel GİB geliştirmelerine uygun irsaliye oluşturabilirsiniz

Kolay

Basit arayüzü sayesinde aradığınızı rahatlıkla bulacağınız için irsaliye oluşturmak saniyeler alır.

İşletmeniz için

Her e-belgeyi kesebileceğiniz portalda ayrıca ön muhasebenizi de tutabilirsiniz.

Hesaplı

Her belge için 1 kuruştan az harcarken abonelik ücreti ödemezsiniz.

Her Yerden Erişim

Bulut tabanlı altyapısı sayesinde her yerden erişebileceğiniz için sadece internete ihtiyacınız var.

e-irsaliye başvuru

e-İrsaliye Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektronik irsaliye kullanmaya başlayabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı, e-faturaya da geçme zorunluluğu getirmiştir. Dolayısıyla öncelikle elektronik fatura başvurusunu, ardından irsaliyeninkini yapmalısınız. e-Fatura başvuruları için gerekenleri “e-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?” başlıklı yazıya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Geçiş işlemlerini tamamladıktan sonra mükelleflere, elektronik irsaliye düzenlemek için yine aynı şekilde GİB Portal, GİB tarafından yetkilendirilen özel entegratör firmaların yazılımları ve mükellefin kendi şahsi yazılım altyapısı olmak üzere 3 seçenek sunulmuştur.

Bunlardan hangisini tercih ederseniz edin başvuruların tamamı GİB Portal üzerinden online olarak yapmanız gerekir. Ayrıca elektronik imza sertifikanız bilgisayarda takılı ve açık konumda olmalıdır. GİB Portal hesabınıza e-imza ile giriş yaptıktan sonra “Araçlar” bölümüne tıklayın; burada “Kullanıcı Bilgileri” alanındaki “e-İrsaliye Kullanmak İstiyorum” butonuna basın. Böylece başvurunuz gerçekleşmiş olur.

Özel Entegratör ile Başvurmak için bizi hemen arayın!

İşletmeniz için en uygun teklifi alın:

Formu doldurup bilgi talep edin. İşletmenizin ihtiyacına göre çözümleri
birlikte üretelim ve yapacağınız alımlarınızı en verimli hale getirelim.

Teklif Başvuru

Kimlere e-İrsaliye Geçiş Zorunluluğu Var?

e-İrsaliye zorunluğu sektöre ve yıllık ciro limitlerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Gelir İdaresi Başkanlığı her yıl daha fazla sektörü dahil edebilirken ciro sınırlarını da düşürebilir. Şu anki güncel duruma göre zorunlu sektörler; Gübre Takip Sistemine (GTS) kayıtlı tarım işletmeleri, tütün, alkollü-alkolsüz içecek dağıtıcıları, enerji üreticileri, Halk Kayıt Sistemine kayıt olmak zorunda olan firmalar, bavul ticareti yapanlar, maden ithalat-imalatçıları ile şeker üreticileri olmakla birlikte bu sektörlerde faaliyet gösterenler, şirket açılış tarihinin en geç 3. ayının sonuna kadar başvurularını yapmak durumundadır. 2024’te henüz yeni bir sektör eklenmemesinin yanı sıra 2023’te satış hasılatında 10 milyon TL üzerine çıkan firmalar ise en geç 1 Temmuz 2024’e kadar geçiş yapmalıdır.

Dilerseniz şu an kayıt olabilir, e-fatura başvuru evraklarını sisteme yükleyerek destek ekibimiz eşliğinde elektronik irsaliyeye hemen geçiş yapabilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın.

e-İrsaliye Avantajları

Kağıt irsaliye keserken ve sonrasında karşılaştığınız pek çok problemi dijital versiyonu ile en aza indirebilirsiniz. Bütün e-belgeler ile benzer biçimde zaman ve maliyet tasarrufu işletmenizin stratejilerine odaklanmanız için harika vakit ayırmanıza yeterlidir.

Daha Hızlı Sevkiyat​

Karekodlu oldukları için kontrollerde şoför, plaka gibi bilgileri araç fazla bekletilmeden öğrenilir.

Daha Başarılı Satışlar

Alıcı sipariş içeriğinde eksiklik/hata varsa yola çıkmadan görüp iptal edebilir veya teslim almayabilir.

Kolay Stok Takibi

Ürün hareketlerini daha kolay takip edebileceğiniz için stok takibi kolaylaşır.

Daha Güvenilir Teslimat​

Kaybolma, eksik gönderim gibi durumların daha az yaşanması mümkün olur.

Zaman Kaybına Son

Belgelerinizi dijital halde saklayabilmeniz depo, arşiv gibi uğraşlardan kurtarır. Zamanınız size kalır.

Kağıtsız Hayat

Gereksiz kağıt israfının önüne geçerek çevreye katkıda bulunabileceğiniz gibi harcamalarınız da azalır.

Elektronik irsaliyeye geçmek için vakit kaybetmeyin. Başvuruya web sitesi veya mobil uygulamamızdan kayıt olarak başlayın!

e-İrsaliye ile İlgili Merak Ettikleriniz!

GİB Portal, özel entegrasyon ve kendi altyapınız üzerinden benzer şekilde düzenleyip gönderebilirsiniz. Kullandığınız programa giriş yaparak “İrsaliye Ekle” simgesine tıklayın. Aynı zamanda bir sevk irsaliyesi olması sebebiyle alıcı-satıcı cari bilgileri, fiili sevk tarihi-saati, mal/ürün cinsi, taşıyıcı bilgilerini eksiksiz yazmalısınız. Bilgileri kaydettikten sonra irsaliyeyi resmileştirip alıcıya gönderebilirsiniz.

Eğer oluşturulan irsaliyenin sevk tarihi geçmemiş ise iptali mümkündür. Bu tarihten sonraki iptaller geçersiz sayılacağı için son derece dikkat etmek gerekir. Normal şartlarda alıcı kendisine düzenlenen irsaliyeyi 7 gün içerisinde kabul veya reddedebilir. Dolayısıyla göndericinin, yani satıcının iptal etmesi mümkün değildir.

Teslim alanın imzası zorunlu olmasa da, alıcının belgeye imza atması hiçbir sorun olmayıp kabul ettiği anlamına gelir. Ancak elektronik irsaliye sisteminde gönderici kendi mali mühür/e-imzası ile belgeyi imzalamış sayılırken alıcının 7 gün içerisinde kabul/red yanıtı vermemesi 7 gün sonra kabul etmiş sayılmasına neden olur.

Eğer düzenlenen faturada sevk irsaliyesinde olması gereken taşıyıcı bilgileri, fiili sevk tarihi ve “İrsaliye yerine geçer” ibaresi bulunuyorsa fatura yerine geçer.

Mal/hizmet satışının yapıldığı tarihten en fazla 7 gün içerisinde ve fiili sevk tarihinden önce düzenlenmesi gerekir.