fbpx

Hesaplı, GİB Lisanslı, Pratik

e-Faturaya, E-Dönüştür ile Geçerek Maksimum Kar Edin!

e-Fatura kullanmayan kaldı mı? Siz de e-fatura dahil, dilediğiniz e-belgeyi cazip e-fatura ücretleriyle düzenleyip gönderin ve güvenle saklayın.

e-fatura fiyatları

Kolay Başvuru

Başvuru evraklarını sisteme yükler yüklemez destek ekibimiz e-fatura başvurusunu sizin için kolaylıkla gerçekleştirir.

Kullanımı Kolay e-Fatura Programı

Sade yönetim paneli üzerinden faturalarınızı hızla oluşturun.

Her İşletmeye Uygun​

E-Dönüştür portalı, her ölçekteki ve sektördeki işletme kullanabilir.

Hesaplı

Uygun e-fatura kontör fiyatlarına ek olarak abonelik ücreti olmayan sistemde kontörleri süresiz kullanım imkanı.

Kesintisiz Erişim

Web tabanlı yazılım ve mobil uygulamasıyla internetin olduğu her yerden yönetebilirsiniz.

Matbu faturanın elektronik ortamda düzenlenip gönderilerek alıcına dijital olarak iletine halidir. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hayata geçirilen e-fatura, 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu (VUK) tebliği ile 2010’dan beri işletmelerin faturalandırma sürecini bütünüyle elektronik ortama taşımaya başladı. Hukuki ve geçerlilik açısından matbu olarak düzenlenen halinden hiçbir farkı bulunmadığı için A’dan Z’ye her alanda dijital dönüşümün öncüleri arasına girdi.

Vergi mükellefiyeti bulunan her gerçek ve tüzel kişiliğin dilediği zaman kullanmaya başlayabileceği sisteme, GİB; bazı sektörler ile yıllık ciro tutarı belirlenen miktarların üzerine çıkan işletmelerin zorunlu geçmesi gerektiğini tebliğ eder. Zaman, maliyet, sürdürülebilir yaşam, arşivleme ve daha pek çok noktaya faydası dokunan elektronik fatura, kağıt faturayı yakın zamanda tarihe karıştıracak gibi gözüküyor.

e-Fatura Fiyatları

Kağıt masraflarına kıyasla oldukça hesaplı e-fatura sistemine ek olarak bir E-Dönüştür ayrıcalığı olan bütçe dostu e-fatura kontör ücretleri ile fatura başına harcadığınız tutar kuruş seviyesine inerken tasarrufta maksimuma ulaşırsınız. Posta kutunuza giden ve gelen her faturada sadece 1 kontör harcanır. Dilediğiniz gibi, fatura kesme hacminize göre seçebileceğiniz kontör paketlerinin dışında ekstra abonelik ücreti ödemezsiniz.

e-Fatura kontör fiyatlarımızı öğrenmek için aşağıdaki kutucuğu doldurabilir veya mesai saatleri içerisinde telefonla bize ulaşabilirsiniz.

İşletmeniz için en uygun teklifi alın:

Formu doldurup bilgi talep edin. İşletmenizin ihtiyacına göre çözümleri
birlikte üretelim ve yapacağınız alımlarınızı en verimli hale getirelim.

Teklif Başvuru
Dilerseniz e-imza/mali mühür temin ettikten sonra mobil uygulama ya da web sitemizden kayıt olup sözleşme, vergi levhası ve şirket yetkili kimlik fotokopisi gibi başvuru evraklarını yükleyip başvuruyu başlatabilirsiniz.
Kayıt olmak için tıklayın.
e-fatura kontör fiyatları

e-Faturaya Geçerek Kazanacağınız Avantajlar

E-Dönüştür GİB entegratör listesi arasında yer alan markalardan biri olmasıyla GİB’in standartlarına uygun fatura düzenlemeniz için en uygun seçenektir. E-Dönüştür e-Faturayı tercih eden kullanıcılarımızın internetin olduğu her yerden fatura kesme kolaylığına sahip olmasının yanı sıra ister bilgisayar, tablet ister mobil telefonlarından kolaylıkla fatura düzenleyip gönderebilir ve görüntüleyebilir.

Web tabanlı bir portal olması sayesinde sisteme kesintisiz erişim imkanından yararlanırken başka bir sunucuda kuruluma gerek yoktur. Bunların yanında elektronik fatura sisteminin sağladığı pek çok avantaj arasından en önemlileri; daha hızlı ödeme almaya yardımcı olması, daha başarılı fatura oluşturma, hızlı gönderim ve iletim, kağıt maliyetlerinden kurtulma, arşivleme ihtiyacının ortadan kalkması ve kağıt israfını azaltmasıdır.

Daha Hızlı Tahsilat

Faturayı postalamayla kaybedilen zaman ortadan kalktığı için fatura alıcısına anında iletilir. Dolayısıyla ödemeniz daha hızlı gelir.

Düşük Hata Payı

Klasik fatura düzenleme sürecinde alıcı bilgileri, diğer kalemler hatalı yazıldığında çok sonra fark ediliyordu. Bilgileri kaydedebilmeniz sayesinde hata payı en aza inmiş olur.

Zaman Tasarrufu

Saniyeler içerisinde fatura gönderip alabilmeniz hem sizi hem de personellerinizi büyük bir iş yükünden kurtarır. Asıl hedeflerinize odaklanmak için zaman kalır.

Az Maliyet

Kağıt, posta, kargo, damga, zarf, dosya ve daha pek çok ofis ihtiyacına son vermesi sayesinde üstelik günümüzün ücretleriyle bunlara ayıracağınız bütçeden kurtulursunuz.

Arşive Son

Faturaları dosyalamaya gerek kalmadığı gibi depo, arşiv gibi yerlere de ihtiyaç duymayacağınız için istediğiniz faturayı aramak için saatler harcamaz, hemen bulursunuz.

Daha Az İsraf

Geleceğe sürdürülebilir bir yaşam bırakmak adına elektronik fatura kullanmak, ağaçların katledilmesine bir sebebin de işletmeniz olmasının önüne geçer. Ne kadar az kağıt, o kadar çok mutlu ormanlar!

İşletmeler kağıt fatura kesmeye devam edebilse bile, GİB tarafından bazı sektörler ticari faaliyetlerine başlar başlamaz e-fatura başvurularını yapmak zorundayken bir kısmı da şirket açma tarihlerinin en geç 4. ayında yapmak durumundadır. Yıllık ciro tutarlarınız ise belirlenen sınırın üzerindeyse bir sonraki yılın Temmuz ayında mutlaka başvurmanız gerekir.

Ciro Fark Etmeksizin e-Faturaya Zorunlu Başvurması Gereken Sektörler

  • EPDK yönetmeliği kapsamında şarj ağı işletmeci lisansı alan işletmeler
  • Şahıs şirketinden diğerine nevi değişikliği yapanlar
  • Tıp, diyaliz, laboratuvar, eczane, ecza deposu, tıbbi. görüntüleme, tıbbi malzeme satan dahil SGK’dan ruhsat alması gereken tüm işletmeler

Ciro Limiti Nedeniyle Bir Sonraki Yılın En Geç Temmuz Ayında Geçmesi Gerekenler

  • 2023 yılı cirosu 3 milyon TL ve üzeri tüm işletmeler
  • 2023’teki satış hasılatı 500 bin TL ve üzeri olan e-ticaret, motorlu araç ve gayrimenkul firmaları en geç 1 Temmuz 2024’te başvurmalıdır.

İşletme Açılışının 4. Ayının İlk Gününe Kadar Başvurmak Zorundaki Sektörler

  • Tütün, gazlı içecek, alkol dağıtıcıları
  • e-Fatura mükellefiyken şirket kapatıp açan şahıs şirketleri
  • HKS’ye kayıtlı sebze-meyve satıcıları
  • Organizasyon, gösteri firmaları
  • Yolcu taşıma şirketleri
  • GTS’ye kayıtlı tarım işletmeleri
  • Döviz büroları
  • Şeker üreticileri
  • Konaklama hizmeti
  • Bavul ticareti
  • Maden imalat-ithalatçıları
  • Enerji sektöründeki bayi, dağıtıcı, üreticiler
İşletmenizi finansal, operasyonel ve muhasebesel olarak düzene sokmaya yardımcı e-faturaya E-Dönüştür ile başvurmak çok daha kolay. Başvuru için web sitesi veya mobil uygulamamızdan hemen kayıt olun!
e-fatura-ucretleri

e-Fatura Hakkında Çok Merak Edilenler

Elektronik fatura mükellefi, uygulamaya geçen işletmeler anlamına gelirken GİB tarafında ise elektronik fatura kesmek zorunda olanlar anlamına da gelir. Örneğin; GİB’in belirlediği elektronik fatura kullanımını gerektiren ciro limitlerini aşıyorsanız ya da bulunduğunuz sektör zorunluluk kapsamına giriyorsa elektronik fatura mükellefisiniz demektir. Şu anda her işletmeye zorunlu tutulmamasına rağmen yakında e-dönüşüm uygulamalarının tamamlanması nedeniyle şirket açan herkesin elektronik fatura kullanması gerekebilir. Detaylı bilgi için “e-Fatura zorunluluğu kimleri kapsıyor?” başlıklı yazıyı görüntüleyebilirsiniz.

Elektronik fatura düzenleme işlemleri GİB portal, doğrudan entegrasyon ve özel entegrasyon yazılımlarından herhangi biriyle yapılabileceği için GİB, işletmelere başvurmak için bu 3 seçeneği sunar. Her 3 durumda da öncelikle mali mühür veya e-imza satın almanız gerekir. e-İmzayı sayfamız üzerinden satın alabileceğiniz gibi mali mührü TÜBİTAK Kamu SM’den online başvuru yaparak temin edebilirsiniz. Bununla birlikte elektronik fatura başvuruları da online şekilde yapılabilir. Satın aldığınız elektronik imza sertifikasını bilgisayarınıza takıp şifresini girerek açık konumda tutmalısınız. Ardından ebelge.gib.gov.tr adresindeki başvuru sekmesi altında yer alan “e-Fatura uygulamasına başvuruda bulunmak için tıklayın” yazısına basın.

Açılan pencereye ilgili şirket bilgilerini içeren boşlukları doldurup özel entegrasyon, entegrasyon ve portal seçeneklerden istediğinizi seçip kaydederek elektronik imzanız ile imzalayın. Başvurunuz GİB’e iletilmiş olacaktır. Entegrasyon ve portal seçeneklerinde tüm işlemleri bizzat yapmanız gerekirken özel entegrasyonu seçerseniz E-Dönüştür gibi firmalar belgelerinizi sistemlerine yüklediğinizde başvuruyu sizin adınıza hızla tamamlayacaktır. Kendi yazılımınızı GİB’e entegre etmek isterseniz çeşitli testlerden geçmeniz talep edilir. GİB portal yönteminde ise faturalarınızı e-Fatura portal üzerinden kesip gönderebilirsiniz. Detaylı bilgi için “e-Fatura başvurusu nasıl yapılır?” başlıklı yazıya tıklayabilirsiniz.

Elektronik fatura oluşturma süreci klasik olan ile oldukça benzerken bütünüyle dijital ekran üzerinden gerekli yerleri doldurarak ilerlemek oldukça kolaydır. Özel entegrasyon, GİB portal ve kendi entegrasyonunuz üzerinden fatura kesme adımları da son derece benzerlik gösterir. GİB portal yönteminde her sisteme giriş ve fatura oluşturma gönderme kısımlarında e-imza aygıtını bilgisayara takmanız gerekirken özel entegratör yazılımlarında sadece başvuru sürecinde sizden talep edilir. Her belge elektronik imzanız ile imzalı şekilde oluşur.

Fatura kesmeye başlamadan önce kullandığınız platforma giriş yaptıktan sonra “Fatura Oluştur” butonuna tıklayın. Ardından boş şablon üzerinde alıcı bilgileri, mal/hizmet bilgisi, fiyat, birim fiyat, KDV ve varsa diğer vergi kalemlerini eksiksiz yazdığınızdan emin olduğunuz zaman kaydedin. Oluşan fatura taslak halindeki versiyonudur. Faturalar sekmesine tıklayıp ilgili taslak faturanın üzerine gelerek “Faturaları e-Fatura Yap” ve benzeri seçeneklerden birine basın. Böylece faturanız onaylanıp resmiyet kazanmış olacaktır. İlk önce GİB sistemine iletilen faturanız GİB yoğunluğuna bağlı olarak nerdeyse dakikalar içerisinde alıcıya elektronik olarak iletilecektir. Detaylı bilgi için “e-Fatura nasıl kesilir?” başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Elektronik fatura yalnızca yine aynı şekilde ona kayıtlı vergi mükelleflerine düzenlenebilir. Bu uygulamayı kullanmayan işletmelere ve nihai tüketicilere e-arşiv fatura kesmek gerekir.

Elektronik fatura iptal süreci diğer e-belge çeşitlerine kıyasla biraz daha karmaşık görünür. Aslında iptal şekli fatura alıcısı ve göndericisi olmanıza, temel ile ticari fatura senaryosuyla düzenlenip düzenlenmediğine, GİB portal ya da özel entegratör yazılımı üzerinden yapıp yapmadığınıza göre değişiklik gösterir. Ticari fatura senaryo ile düzenlenen elektronik faturanın alıcısı konumundaysanız kullandığınız platform üzerinden belirtilen yasal süre içerisinde kabul veya red yanıtı verebilirsiniz. Ancak gönderici bu konumda kestiği e-faturayı kabul/red yapamaz. Söz konusu dijital fatura temel fatura senaryosuyla kesilmiş ise iş zorlaşabilir.

Gönderici, yani satıcı firma kestiği faturayı e-Fatura İptal Portalından kabul ve reddedebilir. Alıcı yani fatura düzenlenen firma ise yasal süre içerisinde iptal talebi oluşturabilir. Öte yandan bu süreler aşılır ise harici yollarla itiraz etmek veya karşı taraftan iade faturası düzenlemesi talep edilebilir. Ayrıca GİB kullanması mümkün olmayan nihai tükecilerde kendilerine kesilen temel e-faturaya harici yöntemlerle itiraz edebilir. İşletmeler KEP hesaplarından karşı firmaya e-posta ile itirazını iletebilir. KEP yoksa ise noterden ihtarname ve PTT’den iadeli taahhütlü posta ile itiraz edilmesi mümkündür. Detaylı bilgi için “e-Fatura iptali nasıl olur?” başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.

İptal süresi için GİB VUK tebliğleri ve Türk Ticaret Kanununda belirtilen süreler birbirinden biraz farklıdır. GİB’e göre faturanın düzenlenme tarihinden itibaren 8 gün içerisinde iptal, kabul, red işlemleri yapılabilir. Türk Ticaret Kanununa göre ise bu süre 7 gündür. GİB’in belirlediği süreyi dikkate alabilirsiniz.

Elektronik ve e-arşiv fatura temelde benzer olsa da aslında ikisi farklı türlerdeki dijital faturalardır. GİB’in geliştirdiği ilk uygulama olan e-arşiv fatura sisteminin ardından elektronik fatura getirilir. İkisi de dijital faturalar olmasına rağmen farklı kabul edilir; detaylı bilgi için “e-Arşiv e-fatura farkı nedir?” başlıklı yazıya bakabilirsiniz. Elektronik faturanın e-arşivden farkları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • e-Arşiv faturada fatura senaryosu yok iken elektronik faturada vardır.
  • e-Arşiv fatura elektronik fatura kullanıcı olmayan herkese ve nihai tüketiciye kesilebilir. Diğerinde her iki taraf yalnızca elektronik fatura kullanıcısı olmalıdır.
  • GİB’e anında raporlanarak alıcıya iletilir. e-Arşiv ise hemen iletilmez GİB’e aylık raporlanır.
  • UBL-TR format zorunluluğuna tabi iken e-arşivde format şart değildir.
  • e-Arşiv çıktısı alınarak posta ile veya e-posta yoluyla gönderilebilir. Elektronik fatura alıcının posta kutusuna hemen dijital olarak iletilir.
  • e-Arşivde zaman damgası varken diğerinde bulunmaz.
  • e-Arşivin alıcıya bazı durumlarda matbu olarak verilmesi gerekirken diğerinde gerek yoktur.