fbpx

Makbuzlarınız şimdi güvende!

e-SMM'yi E-Dönüştür'de Kesin, Hem İşiniz Hem İçiniz Rahat Etsin

e-SMM, zaten kazançlarınızı güvenle belgelemenin harika bir yolu. E-Dönüştür ile e-SMM’ye geçerek vergilerinizi daha kolay takip ederek hesaplı fiyatlarla güvenle saklayın.

e-smm başvurusu

E-Dönüştür e-SMM Kullanmanın En Önemli 5 Avantajı

Güvenli Saklama

GİB onaylı entegratör güvencesiyle GİB standartları ve güncellemelerine uygun makbuzlarınız 10 yıl saklanır.

Pratik

Sade arayüzü sayesinde aradığınızı rahatça bulabilir, kolay makbuz kesebilirsiniz.

Hedefe Uygun

E-Dönüştür Portalı e-SMM haricinde diğer e-belge çeşitleriyle gelecekteki e-dönüşümünüze göre.

Bütçenizle Dost

Makbuzlarınıza 1 kuruştan az harcarken abonelik ücreti ödemezsiniz.

Her Yerden Erişim

Makbuzlarınızı dilediğiniz yerden kesin. Web tabanlı yazılım desteği sunan E-Dönüştür ile ister mobil uygulama ister web sitesini kullanabilirsiniz

Eskiden uzun uğraşlarla düzenlediğiniz serbest meslek makbuzunun dijital hali olmasıyla birlikte, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu tebliği ile e-dönüşüme uyum çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği e-belgelerden biridir.

Hukuki geçerliliği birebir aynı olmakla birlikte matbu düzenlenen serbest meslek makbuzlarını tarihe karıştıran uygulama sayesinde sadece elektronik ortamda kesilip saklanır. Ticari işletme modeline göre hizmet vermeyen diş hekimi, avukat, doktor, noter, ressam gibi serbest meslek erbabı sıfatını taşıyan kişilerin düzenlemekle yükümlü olduğu makbuzlardır.

e-smm nedir
e-smm

e-SMM Başvurusu Nasıl Yapılır?

GİB tarafından GİB Portal ve özel entegratör firmalar aracılığıyla başvuru olanağı sunulur. Bununla birlikte başvurular bütünüyle çevrim içi olduğundan süreç oldukça kolaylaşır. Başvuru işlemlerine başlamadan önce e-imza sertifikası satın almanız gerekir.

e-SMM başvuru süresi mesleğe başladığınız tarihten sonraki 3. ayı kapsar.

GİB üzerinden başvurmak isterseniz portal.efatura.gov.tr/EArsivPortalBasvuru/ adresine tıklayıp e-imzanızı bilgisayara takılı ve açık konumda iken başvuru formunu doldurabilirsiniz. Özel entegrasyon ile daha pratik başvuru yapabilirsiniz. E-Dönüştür gibi GİB lisanlı özel entegratör müşteri hizmetlerine ulaşarak işlemler sizin adınıza pratik şekilde gerçekleştirilebilir.

Başvurmak için hemen bize ulaşın!

İşletmeniz için en uygun teklifi alın:

Formu doldurup bilgi talep edin. İşletmenizin ihtiyacına göre çözümleri
birlikte üretelim ve yapacağınız alımlarınızı en verimli hale getirelim.

Teklif Başvuru
ücretsiz e-smm

E-Dönüştür e-SMM, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler için Bütünüyle Ücretsiz

Mükelleflerinize daha kolay hizmet verebilmeniz amacıyla serbest muhasebeci mali müşavirlerimize ücretsiz e-SMM desteği sunuyoruz.

Üyeliğinizin aktifleştirilmesi için başvuru formunu hemen doldurabilirsiniz!

e-SMM ile Masrafa Son

Çağımızın kağıt masraflarının yanında e-serbest meslek makbuzu kullanarak harcayacağınız tutarlar solda sıfır kalabilir. Bunun yanında posta, arşivleme, zarf gibi diğer ofis ihtiyaçlarından da hızla kurtulabilirsiniz. Üstelik E-Dönüştür’ün hesaplı ekosistemine adım atarak gönderdiğiniz makbuzları kuruş düzeyine indirmeniz mümkün. İhtiyacınıza göre seçeceğiniz kontör paketlerinden dilediğinizi satın alabilir, hiçbir abonelik ücreti ödemeden kalan kontörleri süresiz kullanma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Dilerseniz hemen kayıt olabilir, başvuru evraklarını sisteme yükleyerek destek ekibimiz eşliğinde hemen geçiş yapabilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın.
e-smm başvurusu

e-SMM Avantajları

Hayatınızın her alanında dijital dönüşüm geçirirken belgeler de e-belgeye dönüşüyor. GİB de vergi takibini kolaylaştırma, iş akışını hızlandırma gibi amaçları gözetir. e-Serbest meslek makbuzunu, bütünüyle elektronik olarak oluştururken hizmet verdiğiniz alıcıya hem anında online iletebilir hem de çıktısını ve dijital halini e-posta, SMS, Whatsapp gibi kanallardan da kolaylıkla gönderebilirsiniz.

İptali Kolay

Makbuzda bir hata ya da eksiklik varsa telaşlanmaya gerek yok. Yasal prosedüre uygun şekilde iptal edebilirsiniz.

Matbu veya Elektronik

Hizmet alana matbu makbuz verme zorunluluğu olmamasına rağmen ister elektronik ister çıktı olarak verebilirsiniz.

Zamandan Tasarruf

Kağıt düzenlemeye ve sonrası işlemlere gerek kalmaması bu işe ayrıcağınız zamanı kısaltır. Hizmetinize daha iyi odaklanabilirsiniz.

Beyannamede Kolaylık

Belgelerinize dilediğiniz zaman ulaşabileceğiniz için gelir vergi beyannamesi dönemlerinde işiniz oldukça kısalır.

Evrak Kalabalığına Son

Belgelerinizi dijital halde saklayabilmeniz depo, arşiv gibi uğraşlardan kurtarır. Zamanınız size kalır.

Hem Çevreye Hem Cebinize Yarar

Gereksiz kağıt israfının önüne geçerek çevreye katkıda bulunabileceğiniz gibi harcamalarınız da azalır.

Mesleğinizi en iyi şekilde icra etmeye çalışırken e-SMM gelirlerinizi takip etmeyi kolaylaştırır. E-Dönüştür e-SMM ile ön muhasebenizi de rahatlıkla tutabilirsiniz. Başvuruya web sitesi veya mobil uygulamamızdan kayıt olarak başlayın!
e-smm başvurusu

e-SMM ile İlgili Soru İşareti Kalmasın!

GİB’in herhangi bir yıllık gelir sınırı belirtmemesi sebebiyle kazancın ne kadar olduğundan bağımsız olarak kullanımı her serbest meslek erbabı için zorunludur. 1 Şubat 2020 tarihinden beri meslek erbabı sıfatına taşıyan tüm kişilerin, mesleki faaliyetlerine başlamasına takiben en geç 3. ayın sonuna kadar başvurularını yapmaları gerekir. Aksi durumda GİB tarafından özel usulsüzlük cezası yaptırımı uygulanabilir.

Bütün e-belgelerde olduğu gibi ister GİB ister özel entegrasyon ile başvurmayı tercih eden serbest meslek mensuplarının başvurudan önce e-imza sertifikası temin etmeleri ve başvurularını bu şekilde yapmaları gerekir. e-İmza satın almak için hemen tıklayın.

Başvurunuzu özel entegratör ve GİB portal seçeneklerinden hangisinden gerçekleştirdiyseniz makbuzlarınızı da oradan kesmeniz gerekir. Her ikisinde de makbuz oluşturma adımları oldukça benzerdir. e-SMM düzenlemek için sisteme giriş yaparak SMM başlığı altındaki “Makbuz Oluştur” butonuna basın. Açılan boş makbuz sekmesinde, kağıt serbest meslek makbuzu doldururken gerekli tüm alanlar mevcuttur. Bu alanları eksiksiz doldurmalısınız: Alıcı bilgileri, saat-tarih, mal/hizmet bilgileri, birim ücret, gelir vergisi stopaj oranı, KDV gibi kalemlerdir. Son olarak bilgileri doldurup kaydedin. Makbuzlar alanına gelerek oluşturduğunuz belgenin taslağını kontrol ettikten sonra gönder butonuna basın. Alıcıya elektronik olarak veya matbu olarak verebilirsiniz. Konunun detaylarını “e-Serbest Meslek Makbuzu Nedir, Nasıl Kesilir?” başlıklı blog yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Makbuzu verdiğiniz hizmetin ücret ödemesi yapıldığı zaman hemen düzenlemeniz gerekir.

İptali yalnızca makbuzu kesen, yani gönderici yasal süre içerisinde yapabilir. Kullandığınız sistemde iptal etmek istediğiniz makbuzun üzerindeki iptal simgesini tıklayarak yapabilirsiniz. Alıcı taraf makbuzu iptal edemediğinden yalnızca KEP yoluyla ve noterden iptal talep edebilir.

İptal işleminin geçerli olması için gerekli yasal süre maksimum 8 gündür. Makbuzu kestiğiniz tarihe 8 gün ekleyerek tam zamanı öğrenebilirsiniz. Ancak kullandığınız yazılıma bağlı olarak düzenlediğiniz makbuzların GİB’e raporlanma tarihleri farklı olabilir. GİB’e iletildiği tarih önemli olduğundan bu tarihe göre de hesaplama yapabilirsiniz.

Yasadaki serbest meslek erbabı sıfatını taşıyan ressam, avukat, doktor, tasarımcı, noter, müşavir gibi yaptığı iş sermayeye değil de emeğe ve mesaiye dayanan ticari işletme tanımına uymayan kişiler kullanır. Bu kişiler işletme statüsünde olmadığı için fatura yerine makbuz kesebilir.